A SZÁLLÍTÁST MI ÁLLJUK MINDEN 35000 FORINTOS VÁSÁRLÁS FELETT, MAGYARORSZÁG TERÜLETÉRE !

Milyen fehérjét fogyasszunk és miért fontos?

Milyen fehérjét fogyasszunk és miért fontos?

Miért fontos?

 

 Először meg kell értenünk, hogy miért van olyan nagy jelentősége a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje fogyasztásának egy egészséges, sportos életmód mellett.

 Testünkben szinte minden folyamathoz fehérje szükséges:

 -a szöveteinkhez,

-izmaink épüléséhez

-bőrünk felépítéséhez,

-alapvető biológiai és sejtszintű folyamatokhoz,

-megfelelő hormonműködésünkhöz,

-immunrendszerünk optimális működéséhez

 és még egy egész sor alapvető funkcióhoz.

 

 Fogyassz elegendő fehérjét!

 

  Komoly kísérletek bizonyítják azt, hogy amennyiben nem viszünk be megfelelő mennyiségű fehérjét, akkor a tested magasabb kalóriabivetellel fogja ezt “kompenzálni”. Vagyis ha te nem eszel elegendő fehérjét, akkor azt a hiányzó mennyiséget  borítékolhatóan beviszed majd szénhidrátból  és máris nem izmot fogsz építeni, hanem a zsírkészleteid fognak helyette gyarapodni.

Amennyiben nem viszed be az elegendő mennyiséget, úgy a szervezeted azt hiányként fogja érzékelni és éhséggel fog reagálni. Ez szintén elindít egy ördögi kört és ismét ott tartasz, hogy túleszed magad más makrótápanyagból.

Hivatalos közlések szerint  a minimálisan bevivendő fehérje  0,8gr/tskg. körül van, ez ahhoz “elegendő”, hogy ne betegedj le és életben maradj, de ez is csak akkor ha egyáltalán semmit nem csinálsz…

 De te ennél szerintem többet akarsz!

 A kívánatos mennyiség -már ha egészségesen akarsz élni-, valahol 1,5-2gr körül van, de lehet ennél magasabb is ha pl. erősportokat, cross-fitt edzést vagy más nagyobb energiát igénylő sportokat űzöl, illetve komoly megterhelésnek vagy kitéve.

 Számtalan tanulmány bizonyítja azt, hogy még a napi 3gr/tskg fehérjebevitel sem okoz problémát az emberi szervezetnek.

 Először  tisztázzuk azt, hogy milyen típusú fehérjék elérhetőek számunkra:

 Állati-Növényi

 

 A növényi fehérjéket nem soroljuk a teljes érté, komplex fehérjeforrások közé, továbbá felszívódásuk messze elmarad az állati fehérjéktől.

Aminósav összetételük pedig szintén nem teljes (bár ezt különböző források összeválogatásával javítható, de felszívódása akkor sem lesz pl. a tejsavóhoz mérhető) , ezért biológiai hasznosulásuk is jóval csekélyebb állati eredetű társaiktól.

 Az alábbiakban azokat soroljuk fel, melyek az emberi szervezet számára a legegészségesebbek, funkcionálisak és értékesek.

 

 Húsok

 

  • marha-természetesen a legeltetett, szabadontartott marháról beszélünk, mely egy sokkal egészségesebb és fenntarthatóbb is egyben az ipari társaival szemben
  • csirke -kapirgálós és nem antibiotikummal teletömött állatok húsáról beszélünk, továbbá vegyük figyelembe azt, hogy ne csak a mellett fogyasszuk, nyugodtan együk a combot és a többi részét is.
  • hal - a halaknál arra figyeljünk, hogy ne tenyésztett hal legyen, sokkal inkább a szabadon élő, halászott halak húsát fogyasszuk. Szóba jöhetnek a hidegvízi halak, mint a lazac, pisztráng melyek nagyon jó zsírsav aránnyal rendelkeznek, továbbá a szardínia és egyéb kis testű tengeri halak is értékesek, nem csak a népszerű tonhal. Érdekesség, hogy a ponty, ami hazánkban nagyon könnyen elérhető és olcsó is, télen amikor hidegebb az időjárás, akkor a zsírsavaránya megközelíti a lazacét, tehát egy nagyon jó alternatíva ha valaki nem szereti a lazacot.
  • tojás - az egyik kedvencem, mert rendkívűl jó az aminosav profilja, igazi tápanyagbomba, könnyen és sokoldalúan, illetve gyorsan elkészíthető. A tápanyagértékéhez viszonyítva pedig még mindig olcsó.
  • máj és egyéb belsősé-itt most talán sokan felkapják a fejüket, pedig a máj és "társai" igenis fehérjeforrás, de itt nem áll meg a történet, ugyanis ha valami szuperélelmiszer akkor az a máj és a többi belsőség! A vitamin, B vitamin, folsav, hogy csak néhányat említsünk az elengedhetetlen tápanyagok sorábó
  • Tengeri herkenytűk - egészséges és értékes formája a fehérjének, számtalan módon elkészthetőek, finomak (persze ez is ízlés dolga) és tápláló

 A másik nagy csoport a táplálékkiegészítők

 Mint a nevében is benne van, ezek kiegészítik(hetik) a táplálkozásunkat akkor, amikor szükség van rá. Például komolyabb súlyzós edzés esetén vagy abban az esetben ha nem tudtad bevinni a megfelelő mennyiséfehérjét szilárd étellel ami valljuk be, gyakori eset.

 

 Tejsavó fehérje

 

 Amikor táplálékkiegészítésről beszélünk, akkor az egyik legjobban hasznosuló forrás a tejsavó, legfőképpen ha az izomépítés a cél. Ezen belül van koncentrátum, izolátum, hidrolizátum. Ami fontos egészségünk szempontjából, hogy a választott fehérje lehetőleg a legkevesebb alapanyagot tartalmazza: mesterséges ízfokozó ,felesleges adalékanyagoktól és  mesterséges színezéktől, tartósítószerektől mentes legyen.

Fontos még az alapanyagok megbízható forrása. Sok nagy cég a profitot szem előtt tartva, gyengébb minőségű forrásból gyárt, ezért értelemszerűen a végtermék sem lesz megfelelő minőségű.

A egyik trükk, hogy a feltüntetett fehérje mennyiség pl. sok esetben 25gr/adag, de ez nagyon sok esetben 18-20gr igazi” fehérjét jelent, a többi mennyiséget pl. glicinnel dúsítják. Mivel ez teljesen megfelel egy ellenőrzés során, így könnyedén olcsósíthatja” termékét a gyártó cég, de arról mélyen hallgat, hogy végső soron becsapja a vevőt.

 Nálunk a Panhellen- nél alapvető szabály a becsületesség és a vevő tisztelete, ezért nálunk ami rá van írva” a cimkére, az valóban teljes mértékben benne van a termékben és nincs trükközés!

Egy jó tejsavófehérje kiváló, ellenőrzött alapanyagokból áll, nincs teletömve felesleges adalékokkal, színezékekkel, így az amellett, hogy könnyen, gyorsan hasznosul, a szervezetet sem fogja terhelni.

 Cégünk ezek mentén alkotta meg pl. a 100%- os tejsavó fehérjéjét, az Amino Whey-t”, melybe szabadalmaztatott Digezyme emésztőenzim is került a könnyebb feldolgozásért, a benne lévő mikroszűrt koncentrátum krémesebbé, finomabbá teszi a terméket, az izolátum tartalma pedig kimagasló biológiai hasznosulással rendelkezik.

 

Az AMINO WHEY tehát egy átlagon felüli aminosav hasznosulást biztosító, kimagasló minőségű, tiszta tejsavó fehérje készítmény hobbi- és versenysportolók részére, a nagyobb mértékű és gyorsabb izomépítés és -regeneráció céljából.
Speciális utasítások az eladó számára
Kupon hozzáadása

Mit keresel?


Népszerű keresések:  Fehérje  Kollagén  Amino Whey  

Biztos örülnél 10% kedvezménynek, hát add meg az email címed! 😉

Hozzájárulok, hogy adataimat az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltak szerint kezeljék.